Kom in actie

Bent u geïnteresseerd in het werk van Amnesty International en wilt u zich daarvoor inzetten? Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden binnen Amnesty Garyp.

Amnesty Garyp heeft een werkgroep met 5 actieve leden. Deze groep zet zich in voor Amnesty International door jaarlijks verscheidene activiteiten te organiseren om aandacht te vragen voor de mensenrechten. Wilt u ook meedenken om Amnesty International in de omgeving van Garyp op de kaart te zetten, dan nodigen we u uit om lid te worden van de werkgroep Garyp.

Daarnaast is er de mogelijkheid om maandelijks vanuit uw eigen huis brieven te schrijven. Met massale schrijfacties verhoogt Amnesty International de druk op autoriteiten om mensenrechtenschendingen te voorkomen of te beëindigen. Door grootschalig actie te voeren worden dikwijls gewetensgevangenen vrijgelaten, krijgen zieke gevangenen medische verzorging of worden doodvonnissen omgezet of uitgesteld. Wanneer u hier iets voor voelt, kunt u zich aansluiten bij de schrijfgroep. (Brieven schrijven is een belangrijk middel waarmee door Amnesty International actie wordt gevoerd.) Éen keer per maand wordt de schrijftas bij u thuis afgeleverd om een brief te schrijven. U hoeft deze brief niet zelf te bedenken, u hoeft enkel de Engelse vertaling over te schrijven. Waarna u de brief in de bijgevoegde envelop doet en terug in de schrijftas doet. U betaalt enkel de postzegel. Hierna brengt u de schrijftas naar de volgende schrijver van uw tas.

Als u zich voor één van deze activiteiten van Amnesty International wilt inzetten of meer informatie wilt verkrijgen, neem dan gerust contact met ons op! We waarderen iedere bijdrage aan onze werkgroep.