Amnesty’s wâldploech in actie

Op zaterdag 1 oktober heeft de Waldploech van Amnesty International een succesvolle dag op de Centrale As beleefd tijdens de handelsroute ‘Foarut mei de handel’. De werkgroepen van Burgum, Hurdegaryp, Feanwâlden/ De Westereen/ Kollumersweach en Garyp hebben de handen ineen geslagen.

Tijdens deze dag is actie gevoerd voor Ildar Dadin. Deze man zit onterecht vast in Rusland, doordat hij zijn mening heeft geuit in een eenmansdemonstratie waarin hij aangaf tegen het regime van Poetin te zijn. Er zijn 704 handtekeningen gezet voor hem, een mooi resultaat!

De kinderen hebben goed hun best gedaan tijdens het blikgooien, waarmee ze een aardigheidje konden grabbelen. Ook voor de volwassenen was er ruimte om wat te winnen, een suikerbrood of vruchtenbrood van bakkerij Van der Zee of een droge worst aangeboden door Spar Jan van der Heide in Kollumerzwaag, door middel van het spel Egeltje trek. Door de spelletjes en de verkoop van amnesty-producten en boeken is de opbrengst van deze dag 137,45 euro.

Dankzij de bezoekers en het zonnige weer kijkt de Waldploech van Amnesty terug op een geslaagde dag.