Aankondiging: boekenmarkt op 6 juni !

Boekenmarkt Amnesty Garyp

Dit jaar organiseert Amnesty Garyp voor de vierde keer in haar negen-jarig bestaan de boekenmarkt. Op zaterdag 6 juni van 11 tot 14 uur op het Unicumplein (Greate Bourren/Inialoane) bent u van harte uitgenodigd. Net als voorgaande markten hebben we ook dit jaar weer een project van Amnesty International uitgezocht waar we de opbrengst aan willen schenken. Dit keer is het bedoeld voor proceswaarneming in Turkije.

Politie spuit traangas richting demonstranten in Gezipark, Istanbul, Turkije (c)REUTERS/Osman Orsal

In Turkije staat de vrijheid van meningsuiting sterk onder druk. Demonstraties worden hardhandig neergeslagen en jaarlijks moeten honderden journalisten, advocaten, mensenrechtenverdedigers, politieke activisten en vele anderen voor de rechtbank verschijnen omdat ze uitkomen voor hun mening.

Turkse politie pakt een demonstrant op nabij het Taksimplein in de Turske hoofdstad op 8 juli 2013. (c) Scott Peterson / Getty ImagesSinds de Gezi Park protesten in mei 2013 is de situatie nog meer gespannen.Duizenden demonstranten werden na de protesten opgepakt. Veelal ten onrechte, omdat de arrestanten geen geweld hadden gepleegd en niet daartoe hadden opgeroepen. Hen hangen nu vaak hoge gevangenisstraffen boven het hoofd, terwijl ze alleen gebruikmaakten van hun recht op samenkomst en hun recht op vrije meningsuiting. Amnesty wil zich hiervoor inzetten en een onafhankelijke waarnemer beschikbaar stellen die zorgt voor een eerlijke proces, morele steun geeft aan familie en slachtoffers.

Boeken schenken?Boeken schenken?
Mocht u nog boeken willen schenken voor de boekenmarkt dan kan dit nog op woensdag 20 mei bij Jagersma Transport Eendrachtswei 19, Garyp. Wanneer u niet in de gelegenheid bent maar toch wel uw boeken kwijt wilt mag u ook met onderstaande bellen, voor het maken van een

afspraak.

Vrijwilligers gezocht
Om de markt ook dit jaar weer tot een succes te maken, zijn wij nog op zoek naar mensen die tijdens de markt willen helpen. We zoeken mensen die mee willen helpen bij de voorbereidingen door boeken te sjouwen en mensen die tijdens de markt willen verkopen.

Maak je muziek of ken je mensen in de omgeving die muziek kunnen maken, dan zijn we ook opzoek naar jou! Het lijkt ons leuk om tijdens de boekenmarkt muziek te hebben. Lijkt dat je wat, laat het ons weten.

Wat betreft de overige activiteiten tijdens de boekenmarkt houd hiervoor onze facebookpagina in de gaten.

Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met
Aafke Koopmans 0511-464879 of amnesty-garyp@hotmail.nl.