AmnesTeatime bij club!

 

Op donderdag 27 november heeft Amnesty Garyp een clubavond georganiseerd bij de jeugdclub. De avond stond in het teken van de kinderrechten. 20 november is namelijk de internationale dag van de rechten van het kind.

 


Op de clubavond kreeg iedereen een eigen kinderrechtenpaspoort. In het paspoort hebben de kinderen kunnen leren over de rechten en plichten die zij hebben als kind. Ook staan er in het paspoort puzzeltjes die ze kunnen oplossen. Ondertussen kregen ze een kopje thee met een cupcake, wat niet kan ontbreken op de AmnesTeatime.Daarna hebben de kinderen een quiz gedaan, die ook in het teken van de kinderrechten stond.

Ten slot heeft iedereen een tekening op een kaart die naar een organisatie wordt gestuurd in Brazilië. In de aanloop naar de Olympische Spelen van 2016 in Brazilië worden er sloppenwijken gesloopt. De organisatie helpt de kinderen om een nieuwe woonruimte te vinden wanneer hun sloppenwijk afgebroken is.

Het was een geslaagde clubavond waarin de kinderen enthousiast hebben meegedaan!