10 december, de dag van de mensenrechten !

fakkeltocht 2013 1

 

Dinsdagavond 10 december organiseerde Amnesty  Garyp, een lokale werkgroep van Amnesty International een fakkeltocht door Garyp. Met deze fakkeltocht willen ze aandacht vragen voor de situatie in Rusland.

Ruim 30 mensen liepen mee in de tocht. Dat mensenrechten gelden voor iedereen fakkeltocht 2013 2willen ze met de tocht en met de handtekeningen die zijn opgehaald hebben duidelijk maken. Voor alle mensen ter wereld geldt de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Ook voor de Russen. Ieder mens heeft bijvoorbeeld recht op vrijheid van meningsuiting. Dat betekent dat je mag demonstreren en je mening mag uiten in de liedjes die je schrijft, de kleding die je draagt of de gesprekken die je voert. In Rusland lijken de mensenrechten niet meer te bestaan. Over de gehele wereld worden handtekeningen opgehaald tegen Poetin en deze worden in februari 2014 aangeboden.