Discussieavond op de jeugdclub

Op maandag 19 november was Amnesty Garyp uitgenodigd op een avond van de jeugdclub om te vertellen over Amnesty. Dit keer kozen we ervoor dit met behulp van stellingen en situaties te doen. De jeugd stond in groepjes van twee tegenover elkaar waarna een situatie werd voorgelegd.

Bijvoorbeeld twee Feyenoord supporters die over de liedjes praten die ze zingen, zoals: ‘Hamas Hamas, alle Joden aan het gas’. De een vindt dit best kunnen. De ander zegt dat dit eigenlijk niet kan, want hij heeft ook een oma en opa die Jood zijn. De jeugd ging hierover met elkaar in discussie.

Uiteindelijk werd duidelijk dat we hier in Nederland een grote vorm van vrijheid van meningsuiting hebben, maar dat dit in andere landen zeker niet het geval is. Daarna werd nog een aantal andere situaties uitgespeeld.

Vervolgens kreeg de jeugd de mogelijkheid om de dertig mensenrechten door te lezen en op te schrijven welke voor hen het belangrijkste is. Hiermee zijn ze met z’n allen op de foto gezet.

 

Natuurlijk mocht een actie niet ontbreken en heeft de jeugd de kaart voor Nasarin en Ales ondertekend. (Wilt u meer over deze actie te weten komen kunt u bij het kopje wintermarkt in Garyp meer informatie vinden).

Amnesty kijkt terug op een zeer geslaagde avond en hoopt ook volgend jaar een avond bij één of meerdere clubs in te mogen vullen.