Amnesty Garyp heeft gezellige clubavond

Op 3 februari hield Amnesty Garyp een gezellige clubavond voor de clubs van groep 7 en 8. De avond begon met de uitleg van één van de Amnesty-leden over Amnesty International. Daarna werd de film “Africa United” bekeken, een film over drie Rwandese kinderen die proberen hun grote droom uit te laten komen: meedoen met de grote openingsceremonie van het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika. Op hun reis beleven ze gevaarlijke en grappige avonturen en komen ze andere kinderen tegen die met hen mee gaan.

In de film komen ook verschillende mensenrechten aan de orde. Het recht dat elk kind naar school mag, dat je niet misbruikt wordt en het recht op bescherming in oorlogsgebieden. De jeugd van groep 7 en 8 vond het een leuke film. Iedereen had zelf kussentjes en zitzakken meegenomen wat het heel gezellig maakte. Het was een geslaagde en gezellige avond!