Amnesty Garyp op Kevermeeting

Amnesty Garyp was op zondag 22 mei op de VW Kevermeeting in Ryptsjerk. Op de meeting, die vooral werd bezocht door Volkswagen-liefhebbers, verzamelden de vrijwilligers van Amnesty handtekeningen tegen gedwongen huisuitzettingen van Roma in Servië.

Speciaal voor de Kevermeeting had Amnesty Garyp een bijzondere uitdaging geregeld. De autospecialisten werden opgeroepen zo snel mogelijk een motorblok van een VW Kever uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Verschillende bezoekers gingen de uitdaging aan, waarbij de snelste technicus werd beloond met een speciaal door Amnesty samengestelde mand. Kinderen werden uitgedaagd zoveel mogelijk blikken om te gooien en wonnen daarmee allemaal een leuke prijs.

Hoewel een flinke regenbui de meeting parten speelde en vermoedelijk veel Volkswagen-liefhebbers thuis deed blijven, was de Kevermeeting voor Amnesty Garyp zeker een succes. Er werden tientallen handtekeningen opgehaald, de sfeer was goed en veel bezoekers toonden interesse in het werk van Amnesty International.